Berak je ovogodišnja seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije

Foto: VSŽ

Selo Berak u općini Tompojevci ovogodišnja je seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije, a tim je povodom u Berku danas boravio i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

„Seoska prijestolnica je odličan projekt koji na svjetlo dana iznese mala mjesta u našoj županiji koja puno ljudi nikada nije posjetilo i ne znaju kako se i koliko lijepo živi u nekima od njih”, rekao je župan Dekanić.

Po njegovim riječima, sva vukovarsko-srijemska mjesta dobro su opremljena potrebnom komunalnom infrastrukturom, međutim nekima nedostaje aktivnosti u kulturnom, gospodarskom i sportskom smislu te ih se ovakvim projektima nastoji potaknuti i oživiti. U tom smislu županija će u projekte revitalizacije života u Berku iz proračuna uložiti 100.000 kuna, najavljeno je.

Dosadašnje seoske prijestolnice Vukovarsko-srijemske županije bila su sela Svinjarevci u Općini Bogdanovcima, Đeletovci u Općini Nijemcima, Račinovci u Općini Drenovcima te Opatovac u Općini Lovasu. Prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, nije bilo izbora.