Beograđanin auto cestom vozio 242 km/h

VINKOVCI, Prema navodima iz policijskog izvješća u razdoblju od 13. do 16. kolovoza  provaljeno je u trgovinu mješovite robe u Babinoj Gredi iz koje je otuđeno nekoliko kutija cigareta. Materijalna šteta bit će poznata po dostavljenom odštetnom zahtjevu. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Policija je zaprimila prijavu 20-godišnjakinje iz Darde u kojoj navodi da joj je 31. srpnja iz ruksaka koji se nalazio u prtljažniku otključanog osobnog automobila, kojeg je parkirala uz dječji vrtić u Iloku otuđen mobitel. Materijalna šteta po procjeni oštećene iznosi nekoliko tisuća kuna. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet ćemo kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće, obje u Vinkovcima, u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

Iz policije posebno Izdvajaju postupanje policijskih službenika Postaje prometne policije Vinkovci koji su u ponedjeljak, 15. kolovoza u 15 sati, na autocesti A-3 kod čvora Sredanci, korištenjem uređaja za nadzor brzine kretanja vozila utvrdili kako je 24-godišnji državljanin Srbije osobnim automobilom marke „BMW“ beogradskih registracijskih oznaka upravljao brzinom od 242 km/h na dijelu autoceste gdje je dopušteno 130 km/h. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu 5.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.