Tijekom vikenda zabilježeno 18 prometnih nesreća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su u razdoblju od 12. do 15. kolovoza, na području PU, zabilježeno ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta  te pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U subotu, 13. kolovoza, oko 08,50 sati, u Nijemcima je 34-godišnja vozačica osobnog automobila, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor nad vozilom i udarila vozilom 74-godišnju pješakinju koja je lakše ozlijeđena.

Također u subotu, 13. kolovoza, oko 10,10 sati, u Lovasu je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju kolnika 37-godišnji vozač osobnog automobila sletio s kolnika u odvodni kanala pri čemu je on i dvoje djece u vozilu zadobilo lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju, 14. kolovoza, oko 18,45 sati, na cesti između Mirkovaca i Privlake, došlo je do naleta osobnog automobila kojim je upravljala nepoznata ženska osoba na 32-godišnju vozačicu bicikla koja je teže ozlijeđena. Nakon što je pružila pomoć vozačici bicikla, nepoznata vozačica osobnog automobila nije obavijestila najbližu policijsku postaju o prometnoj nesreći u kojoj ima ozlijeđenih osoba i sačekala dolazak policije. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

U ponedjeljak, 15. kolovoza, oko 04,20 sati, u Starim Jankovcima 22-godišnji vozač osobnog automobila, sa prisutnošću alkohola u organizmu od 2,12 g/kg, oduzeo je prednost prolaska vozačici osobnog automobila. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica i putnica u vozilu kojim je upravljala.

Stacionarne kamere zabilježile su 72 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-55 kod Gradišta, 53 prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda 13 osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, od čega su ukupno četiri osobe smještene u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola za vrijeme upravljanja vozilom zabilježena je u subotu, 13. kolovoza, kod 60-godišnjeg vozača u iznosu od 3,29 g/kg.