Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je u subotu, 13. kolovoza oko 21 sat, za vrijeme održavanja svadbene svečanosti, nepoznati počinitelj telefonom obavijestio Županijski centar 112 da je u svečanoj sali u Otoku postavljena eksplozivna naprava. Policijske ophodnje žurno su izašle na mjesto događaja, osigurale mjesto događaja te su svi gosti evakuirani iz objekta.

„Na mjestu događaja službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave vukovarsko-srijemske su pomoću službenog psa za detekciju eksploziva obavili detaljan pregled objekta i okolnog područja. Eksplozivna naprava nije pronađena te je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi. S obzirom da je nepoznati počinitelj lažno prijavio događaj koji je iziskivao hitno djelovanje policijskih službenika, protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela „Lažna uzbuna““, navode iz PU.

Dodaju i kako slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja navedenog kaznenog djela.

Izvijestili su i kako je 11. kolovoza, oko 17 sati, izbio požar na otvorenom prostoru u Borovu, vikend naselje Savulja. Požar je izbio na nasadu višnje 69–godišnjaka na površini od oko 2,5 hektara uslijed ljudske radnje, a uzrok požara je toplinska energija nepoznatog izvora. Tijekom požara nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. O događaju policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske završili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Utaja“. U periodu od siječnja 2021. godine do srpnja 2022. godine, 21-godišnjak je iz dvorišta obiteljske kuće u Privlaci protupravno prisvojio povjerenu poljoprivrednu mehanizaciju u vlasništvu 46-godišnjaka koju te mu pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv 21-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Temeljem bolničke prijave o teškim tjelesnim ozljedama 50-godišnjaka iz Andrijaševaca i prikupljenih obavijesti, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Rokovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“. Sumnja se kako je 31. srpnja oko 2 sata na terasi ugostiteljskog objekta u Andrijaševcima šakom udario 50-godišnjaka u tijelo te mu time zadao tešku tjelesnu ozljedu. Protiv 35-godišnjaka policija će Općinskom državnom odvjetništvu Vinkovci dostaviti kaznenu prijavu.

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza u 12,20 sati dojavili policiji kako su u svom dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao. Policijski službenici su ubrzo na izlasku iz mjesta pronašli muškarca, 46-godišnjaka iz Vinkovaca, koji je otprije poznat policiji zbog počinjenja istovrsnih kaznenih djela, radi kojih je za njim raspisana potraga. Uhićen je i priveden u službene prostorije policije, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je počinio spomenutu provalu, kojom je vlasnicima obiteljske kuće počinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima za pokušaj kaznenog djela „Teška krađa“, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru određen mu je istražni zatvor te je predan u Zatvor u Osijeku.

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka kojeg je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru. Nepoznati počinitelj je s automobila skinuo i otuđio sve četiri felge s pneumaticima, zračni jastuk s upravljača i radio uređaj. Oštećena procjenjuje materijalnu štetu na iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Teška krađa“.