Obnovljena i opremljena OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, učenici u novu školsku godinu ponovno u svojoj školi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarska Osnovna škola Nikole Andrića, a kako prenosi Večernji list, s prvim danom nove školske godine ponovno će otvoriti vrata za svoje učenike. Naime, četiri godine od kako su se učenici i zaposlenici privremeno preselili u OŠ Antuna Bauera, a tri godine od kako je započela obnova završeni su radovi na obnovi i opremanju ove vukovarske škole.

Zaposlenici škole polako sve pripremaju za novu školsku godinu, a već su preselili i potrebne stvari i opremu. Poznato je kako je ova škola bila jedina vukovarska osnovna škola koja poslije Domovinskog rata i ratnih razaranja nije obnovljena te da su u njoj djeca pohađala nastavu u neadekvatnim uvjetima.

„Zadovoljni smo kako škola sada izgleda i kako je opremljena. Potrebno će biti neke preinake izvoditi u hodu, a naknadno će se morati urediti i okoliš škole kao i sanirati školska igrališta. Prema ugovoru imamo i garantni rok od dvije godine tijekom kojih ćemo moći reagirati ukoliko bude potrebe. Nama je najvažnije da se konačno vraćamo u svoju školu i da će djeca sada imati primjene uvjete za pohađane nastave“, rekla je za Večernji list ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka.

Najavila je i kako će se nastava u novoj školskoj godini odvijati u jednoj smjeni te da će s osnivačem, Gradom Vukovarom, vidjeti i koje su mogućnosti da se uvede i produženi boravak. Škola trenutno broji 200-ak učenika s tim da im se sada javljaju i roditelji učenika koji su protekle godine, radi loših uvjeta u školi, pohađali u nekoj od drugih vukovarskih škola.

U obnovu i opremanje OŠ Nikole Andrića uloženo je oko 25 milijuna kuna s tim da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo 80 posto sredstava dok su preostala sredstva, po 10 posto, osigurali Vukovarsko – srijemska županija i Grad Vukovar.