Banožić kaže kako je priča o odlascima pojedinaca iz HDZ-a počela nedugo po završetku prošlih lokalnih izbora

Foto: www.facebook.com

VINKOVCI, Odlasci pojedinih, viđenijih članova iz HDZ-a ponukali su vukovarsko-srijemsku organizaciju vladajuće stranke da se oglasi priopćenjem za javnost koje potpisuje predsjednik te stranačke organizacije i ministar obrane Mario Banožić.

Banožić tvrdi kako nije točno da je priča oko nezadovoljstva pojedinih članova stranke započela nakon unutarstranačkih izbora.

“Priča seže puno dalje u prošlost, još u vrijeme nakon završetka prošlih lokalnih izbora. Spomenuti pojedinci već su tada počeli pripreme za odlazak iz stranke, te planirali unutarstranačke izbore iskoristiti kako bi se što bolje pozicionirali u unutarnjoj strukturi, svjesni da će tako skuplje naplatiti svoj eventualni prelazak na neku drugu listu ili profitirati dajući svoju podršku nekom od inih kandidata koji su istakli svoje kandidature na ovim izborima”, mišljenja je Banožić.

Navodi kako „nezavisne“ liste za HDZ nisu nikakvo iznenađenje, što više one su očekivane – posebice nakon što se u stranci jasno iskristaliziralo da baš nositelji tih lista, sada već bivši stranački kolege, više nemaju povjerenje članstva stranke.

“HDZ je velika i tradicionalna stranka, s jasnom strukturom i načinom rada, pa je članstvu nakon niza provokacija i akcija spomenutih pojedinaca postalo kristalno jasno o kakvim se rabotama radi. Slijedom toga, spomenuti akteri nisu naišli na podršku kakvu su unutar svojih organizacija očekivali što sada koriste kao navodni razlog svom nezadovoljstvu. Prava je istina da su ti isti, danas nazovi nezavisni pojedinci, pokušali iskoristiti stranačke strukture kako bi ostvarili isključivo vlastite interese i osobne probitke, ne obazirući se na dobrobit stranke, članstva, a u konačnici ni na dobrobit stanovnika Vukovarsko-srijemske županije”, navodi Mario Banožić poručujući kako ovim i zaključuje temu oko izlaska iz stranke “marginalnih pojedinaca” i po tom se pitanju više ne misli očitovati.

Valja podsjetiti kako je prošle godine HDZ napustio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i HDZ-ovi članovi vukovarskog Gradskog vijeća da bi stranačka idila na istoku županije potrajala do unutarstranačkih izbora u studenome uoči kojih je već došlo do sukobljavanja oko mogućih pozicija unutar stranke na lokalnoj razini. Tada povučeni potezi dali su ubrzo i prve rezultate. Početkom veljače zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro, koji je na unutarstranačkim izborima poražen upravo od Maria Banožića, obznanio je da je romansi s HDZ-om kraj te da će se okušati kao nezavisni kandidat na izborima za novog vukovarsko-srijemskog župana. Nezadovoljan što, s obzirom da je izabran za predsjednika županjskog HDZ-a nije dobio priliku i da bude kandidat HDZ-a za županjskog gradonačelnika, jučer je HDZ napustio Damir Juzbašić, ravnatelj Ravnateljstva robnih zaliha, dok se danas na taj potez odlučio predsjednik Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Slavko Grgić.

Pitanje je tko je slijedeći na HDZ-ovim izlaznim ili nečijim ulaznim vratima.