Banožić: Vukovarsko-srijemski HDZ i dalje jak, a Anušić neka političku igru vodi na području svoje županije

Foto: Službena fotografija

VUKOVAR, Predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić komentirao je danas u Vukovaru zamjerke koje je na račun njegovog vođenja vukovarsko-srijemskog HDZ-a izrekao osječko-baranjski župan Ivan Anušić poručivši kako je vukovarsko-srijemski HDZ dobro vođen te je i dalje među najjačim županijskim organizacijama HDZ-a.

“Za kolegu Anušića mogu samo reći da očekujem od njega da, kao potpredsjednik stranke, podrži kandidate HDZ-a u Vukovarsko-srijemske županije te da kao predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije političku igru vodi na području te županije”, kazao je Banožić rekavši kako će lokalni izbori pokazati da je vukovarsko-srijemska organizacija HDZ-a jako dobro posložena organizacija.

Komentirajući današnji izlazak iz stranke predsjednika Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Slavka Grgića, Banožić je rekao kako je Grgić bio predsjednik, ali ne mladeži, koju je uspio rasuti u protekle četiri godine. “Bivšem kolegi Grgiću mogu samo reći neka bude pošten i kaže što je radio ove protekle četiri godine”, poručio je Mario Banožić.

Osječko-baranjski župan i predsjednik tamošnjeg HDZ-a Ivan Anušić izjavio je za N1 kako Banožić, nakon izlaska pojedinih istaknutih članova iz HDZ-a, mora hitno uzeti stvar u svoje ruke i dovesti vukovarsko-srijemski HDZ u red.

“Nedavno smo imali izlazak dožupana, a sad imamo izlazak i jednog od ključnih ljudi u Vukovarsko -srijemskoj županiji, Juzbašića. Smatram da bi se predsjednik županijske organizacije Mario Banožić trebao pod hitno vratiti u županiju i početi rješavati probleme koji su se počeli nagomilavati dva mjeseca pred lokalne izbore. Bilo bi jako teško i tragično za HDZ da sada, u ovim okolnostima, počne gubiti utjecaj u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je praktički od osamostaljenja Hrvatske bila utvrda HDZ-a”, izjavio je Anušić.