U županiji 14 zaraženih osoba, u samoizolaciji 770 osoba među kojima i 74 zdravstvenih djelatnika

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Liječnik iz Opće županijske bolnice Vinkovci je najnovija zaražena osoba korona virusom na području Vukovarsko – srijemske županije. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare sada je na području županije zaraženo ukupno 14 osoba među kojima je 8 osoba iz 4 obitelji gdje su jedni drugima bili izvor zaraze.

„U brojci od 14 oboljelih je i 5 zdravstvenih djelatnika od kojih su troje iz primarne zdravstvene zaštite, a 2 iz vinkovačke bolnice. U vinkovačkoj bolnici imamo 6 hospitaliziranih pacijenata dok u vukovarskoj bolnici niti jedan pacijent nije na bolničkom liječenju. Od tih 6 pacijenata u vinkovačkoj bolnici jedan pacijent ima tešku kliničku sliku ali nije na respiratoru, 2 imamu srednje tešku kliničku sliku, a 3 lakšu. Među osobama u samoizolaciji su i 74 zdravstvena djelatnika i 5 nezdravstvenih ali su i oni osobe zaposlene u zdravstvu“, rekla je Krešić.

Dodala je i kako je osnovni razlog zašto se na rezultate uzetih briseva čeka po nekoliko dana manji kapacitet laboratorija u Osijeku gdje se, uz onaj u Zagrebu, također provode testiranja.

Prema riječima načelnika Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije Zdravka Kelića u županiji je do sada testirana 151 osoba. Trenutno je u samoizolaciji 770 osoba.

„Ta brojka pada jer smo prije nekoliko dana imali i preko tisuću osoba u samoizolaciji. Očekujemo da će ta brojka i dalje se smanjivati. Jučer smo imali zabilježene 4 dojave o kršenju mjere samoizolacije, a kod 2 osobe kršenje mjere i potvrđeno. Do sada je jedna osoba radi opetovanih kršenja mjere samoizolacije završila u 24-satnom karanteni“, rekao je Kelić.

Kazao je i kako potrebna oprema za ustanove sa područja županije kontinuirano se nabavlja kao i da će i danas doći jedna veća pošiljka koja će potom biti proslijeđena ustanovama.