Prometnom recidivisti novčana kazna od 20.000 kuna

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, PU vukovarsko-srijemska proteklog vikenda provela je više kriminalističkih istraživanja usmjerenih na suzbijanje preprodaje droge na širem vinkovačkom i vukovarskom području. Obavljenim pretragama stanova u Vukovaru pronađeno je oko 200 grama marihuane, 17 grama speeda, 1 gram hašiša, 1009 komada tableta ecstazy i tri digitalne vage. U pretrazi obiteljske kuće u Vođincima pronađen je laboratorij za uzgoj marihuane koji se sastojao od improvoziranog šatora, ventilacijskog sustava, prigušnice za svjetlo, sustava za navodnjavanje. Pronađeno je i više litara lekućine za prihranu biljaka te oko 70 gramaa marihuane. Četiri su osobe uhićene i predane pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Više desetaka stabala graba i jasena posječeno je i otuđeno iz šume 93-godišnjakinje u blizini Privlake, između 2. i 6. rujna. U Šumskom predjelu „Ripača“ kod Otoka, u kolovozu su također posječeno i otuđeno nekoliko desetaka stabala hrasta, u vlasništvu Šumarije Otok. Materijalna šteta u oba događaja kreće se u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Na vrijeme obrade poljoprivredne površine pokraj Sotina u ponedjeljak, oko podneva, djelatnici poljoprivredne tvrtke iz Vukovara pronašli su eksplozivno sredstvo. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je kako se radi o minobacačkoj granati iz Drugog svjetskog rata, koju je izuzeo s mjesta pronalaska i pohranio u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta ( Vinkovci, Ilok, Nuštar, Otok, Ilača) i dvije prometne nesreće u Vinkovcima u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene.

U PU izdavjaju postupanje prometne policije prema recidivistu u činjenju prometnih prekršaja:

„Prometna policija je u redovnoj kontroli prometa 8. rujna, oko ponoći, u Vinkovcima zatekla osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnjak iz Slakovaca. Za vrijeme kontrole, policijski službenici su posumnjali kako bi 31-godišnjak mogao biti pod utjecajem opojnih droga zbog čega mu je ponuđeno preliminarno ispitivanje prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu, što je 31-godišnjak odbio. Daljnjom provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je kako je 31-godišnjaku već izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dva mjeseca. S obzirom da je 31-godišnjak recidivist u činjenju istih ili slični prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden  u Općinski sud u Vinkovcima, Prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim, te mu je presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci“, stoji u priopćenju PU.