Andrej Jelečki nastupio na Svjetskom prvenstvu u tajiquanu

TAIPEI, VUKOVAR, Andrej Jelečki iz Vukovara, inače voditelj vukovarskog taijiquan kluba, nastupio je na šestom Svjetskom prvenstvu u tajiquanu koje je održano na Taiwanu. Jelečki je na ovom natjecanju bio jedini predstavnik iz Hrvatske. Nastupio je u kategoriji do 70 kilograma u disciplini statični tui shou (gurajuće ruke) i dinamični tui shou ( borbe u krugu). Poražen od sada aktualnog vice-šampiona svijeta.

„Otići u kolijevku kung fu-a, živjeti, trenirati i natjecati se s ljudima koji od malih nogu žive vještinu je za mene veliko iskustvo, te sam spreman ga podijeliti kako bi pridonio razvoju taijiquana u Hrvatskoj i u našem gradu”, rekao je Jelečki.

Pojasnio je i kako je taijiquan je kineska borilačka vještina i jedan od stilova kung fu-a. Dodao je i kako je prošle godine pozvan od strane jednog od nositelja “Yang” tradicije taijiquana Zeng Xiangbo-a. Na Taiwanu je boravio 40 dana gdje je živio u malom mjestu Luodong. Po uputama majstora Zenga trenirao je svakodnevno 6-8 sati kako bi se pripremio za prvenstvo.

IVAN MATIĆ

Privatna fotografija