Aktivni nezavisni umirovljenici uskoro osnivaju gradsku organizaciju u Vukovaru

Foto: anu.hr

VUKOVAR, Aktivni nezavisni umirovljenici (ANU) namjeravaju uskoro u Vukovaru održati osnivačku skupštinu, a za povjerenicu ANU u Vukovaru imenovana je Lena Vrtarić.

“Aktivni nezavisni umirovljenici već četiri godine djeluju na području Slavonije i Baranje, ponajviše Grada Osijeka gdje smo i zastupljeni u Gradskom Vijeću.“ rekao je predsjednik ANU Drago Šerić dodajući kako je ANU u suradnji s Gradom Osijekom uspio ishoditi proširenje Upravnog odjela za umirovljenička pitanja u Osijeku, osigurati popust za korištenje gradskog prijevoza za umirovljenike te otvoriti dva dnevna boravka za umirovljenike u Gornjem i Donjem Gradu, a upravo je i u postupku otvaranja trećeg, u Višnjevcu.

Imenovana povjerenica za grad Vukovar, Lena Vrtarić mišljenja je kako se problemi umirovljenika u Osijeku i Vukovaru poprilično poklapaju te bi se osječka rješenja mogla primijeniti i u Vukovaru.

„Prvenstveno vjerujem kako u lokalnoj zajednici treba biti aktivan, a to svjedočim i svojim višedesetljetnim aktivizmom i radom u Vukovaru. Problemi umirovljenika u Vukovaru i Osijeku u velikoj mjeri se preklapaju, a ponajprije su to ugroženi materijalni položaj te socijalna isključenost“. kazala je Lena Vrtarić dodajući kako joj je namjera ostvariti suradnju s umirovljeničkim Udrugama u Vukovaru kao i s gradskom Upravom te ih upoznati s pozitivnim iskustvima iz Osijeka.

Ujedno je pozvala sve umirovljenike koji se žele aktivirati u lokalnoj zajednici i pomoći u rješavanju umirovljeničkih problema da se pridruže ANU u djelovanju.