Otvoren 12. Vukovarski etno sajam uz bogat i zanimljiv izlagački i popratni program

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarski etno sajam, koji se ove godine održava po 12. put, iz godine u godinu privlsči sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja koji uspjevaju pronaći nešto za sebe, rado se iznova vračajući toj sajamskoj manifestaciji koja se tradicionalno održava krajem rujna.

“Dakako da nas raduje da sajam napreduje iz godine u godinu, kako po broju izlagača, tako i posjetitelja. Ovo je jedna lijepa prigoda se na početku jeseni svi skupa opustimo i pronađemo neku sitnicu koja će nas razveseliti, a Vukovarski etno sajam tu ima šta ponuditi”, kaže zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić pozvala je građane Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i drugih krajeva Hrvatske da dođu i posjete 12. Vukovarski etno sajam.

“Među nama je i šest malih pivara koji će nastupiti na Oktoberfestu koji se održava u subotu uz gastro manifestaciju “Okusi Hrvatski”. Danas počinjemo i sa prvim radionicama među kojima bih posebice izdvojila radionicu izrade predmeta od komušine i iznimno dago mi je da nam se tu pridružila časna sestra Samuela Premužić, koja je diljem svijeta poznata po izradi takvih predmeta, a tu je i naša Vukovarka, gastro blogerica Sandra Gašparić koja će raditi fritule od bundeve”, navela je Sekulić.

I tu nije kraj svemu onome što nudi 12. Vukovarki etno sajam. Treba doći i sve vidjeti, a ponešto i okusiti kako nepcem tako i sluhom na nekom od koncerata tamburaške i urbane glazbe koji se održavaju svaku večer do nedjelje.