Za 7.680 djece u siromaštvu poklon paketi od po 100 kuna

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, „Za sretnije dječje blagdane“ naziv je projekta Hrvatskog Crvenog križa, a koji je predstavljen u Vukovaru. Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt pojasnio je kako će u okviru projekta djeci u siromaštvu biti darovani blagdanski poklon bonovi u iznosu od 100 kuna. Osigurani su bonovi za 7.680 djece, a ukupna vrijednost bonova iznosi 768.000 kuna.

„Svjesni smo da iznos bona od 100 kuna nije velik ali želja nam je bila obuhvatiti što veći broj djece. Željeli smo staviti osmjehe na što više dječjih lica i vjerujemo da će ih poklon u vrijednosti od 100 kuna obradovati. Pravo na poklon bonove imaju djeca iz obitelji koje su korisnici zajamčene minimalne naknade, a namijenjeni su djeci do 18 godina. Bonovi će se moći iskoristiti u prodavaonicama Konzuma za sve osim za cigarete i alkohol. Iz poklon bonove djeci će biti podijeljena i prigodna pisma kako bi znali da nisu sami i da postoje brojni ljudi koji misle na njih“, rekao je Markt.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš kazao je kako će u okviru ovoga projekta bonove dobiti i 172 djece s područja Vukovara te istakao kako je iznimno zadovoljan i ponosan što je ovaj projekt krenuo upravo iz Vukovara.

Iz Hrvatskog Crvenoga križa napominju kako su djeca jedna od najviše siromaštvom pogođenih skupina kao i da prema istraživanjima Ekonomskog instituta u Hrvatskoj živi gotovo 300 tisuća djece u siromaštvu. Stahuje se kako će taj broj, radi epidemije, još više rasti.

Akciju je podržala Zagrebačka banka s 500.000 kuna, a značajan doprinos dale su i tvrtke ZB Invest, Unicredit Leasing Croatia, Tetra Pak, Tele 2, Šibensko – kninska županija i OMCO Croatia. Donacije tvrti još uvijek pristižu tako da će broj poklon bonova za djecu biti i veći,