Preobrazba nekadašnjeg PIK-ovog stana na Sopotu u gastronomski centar odvija se dobrom dinamikom

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Projekt “Panonnia Gourmet” koji će Vinkovce obogatiti za gastronomski centar na nekadašnjem PIK-ovom stanu dobro napreduje te su radovi u punoj jeku, a danas ih je obišao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Cilj ovog projekta je razvijanje inovativne i integrirane turističke proizvode i promicanje regionalnog gurmanskog turizma stvaranjem zajedničkog brenda „Eat Pannonia“ za promociju novo razvijenih turističkih proizvoda kroz dva gastronomska centra u Vrdniku (Srbija) i Vinkovcima.

Radovi na rekonstrukciji stana na Sopotu započeli su jesenas, a trebali bi biti završeni iduće godine. Predviđaju rekonstrukciju blagovaonice, kuhinje, ureda, sanitarnog čvora, krova, trijema i fasade te uređenje dvorišta s novom ogradom.

“Posla je puno, ali sve ide svojim tijekom i sve poprima onaj izgled kako to u konačnici mora izgledati. Ovaj, budući Šokački stan trebao bi otvoriti i nove perspektive za razvoj turizma što je dodatna dimenzija u cijelom projektu”, kazao je Ivan Bosančić.

Ukupna vrijednost projekta je 1.410.837,72 eura te je sufinanciran sredstvima EFRR I IPA II. Fondova Europske unije, u iznosu 917.044,49 eura ili 65%. Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca do 15. prosinca 2021. godine, a glavni cilj je osnivanje dva Gourmet centra. Osim u Vinkovcima, jedan centar osvanut će i u Vrdniku u Srbiji, na čemu rade partneri iz Srbije Turistička organizacija općine Irig i Sveučilište Educons.