Akcija “Od srca srcu”: Pokažimo dobrotu i humanost te vratimo osmjehe na lica ljudi

Foto: Ivan Matić

BOROVO: Prema pisanju Večernjeg lista skupina mještana Borova, sela nedaleko od Vukovara, pokrenula su akciju koju su nazvali „Od srca srcu“. Radi se o akciji o okviru koje građani jedni drugima dijele srca, kao simbolični poklon, a sa osnovnim ciljem i željom da se svi naši problemi, strahovi i mračne misli na taj način pretvore u pozitivne stvari. Jedan od inicijatora akcije Željko Lukić (57) rekao je kako akcija ne košta ništa nego samo traži malo dobre volje i ljubavi kako bi pokazali humanost, dobrotu, prijateljstvo…

„Akciju smo zamislili tako da ćemo prvo pokriti cijelo Borovo, a onda idemo dalje. Svaki mještanin Borova, koji primi srce, poslije treba napraviti barem dva srca i pokloni ih nekim drugim osobama, ukrasiti svoju kuću, automobil… Nema nikakvih pravila pri tome tako da srca mogu biti od papira, kartona, tekstila, plastike…“, kaže Lukić dodajući da uz minimalan trud i nikakva sredstva možemo kod ljudi dobiti jako puno.

Tvrdi i da svaka promjena kreće od same osobe tako da ako želimo nešto mijenjati na bolje trebamo s tim krenuti od sebe. Akcija je već zaživjela u Borovu gdje je polijepljeno nekoliko stotina komada srca. Lukić kaže kako do 28. svibnja žele da cijelo selo bude uključeno i pokriveno srcima poslije čega kreću dalje.

„S završetkom akcije u Borovu akciju ćemo preseliti u neko drugo selo ili grad. Jedini uvjet će biti da nastave akciju na isti način. Poslije će oni birati neko drugo selo ili grad. Vjerujem da vrlo brzo možemo pokriti cijelu Hrvatsku s ovom akcijom“, rekao je za Večernji list Lukić.