Dodijeljene nagrade na 25. danima Josipa i Ivana Kozarca

Foto: biografija.com

VINKOVCI, Na 25. Danima Josipa i Ivana Kozarca danas su u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima dodijeljene nagrade za 2019. godinu, a nagrada za životno djelo pripala je riječkoj učiteljici Ljubici Kolarić Dumić, autorici dvadesetak zbirki poezije, dječjih pjesama i pripovjedaka.

Nagradu za knjigu godine za književnost na književnoj manifestaciji koja se održava u Vinkovcima od 24. do 26. listopada, dobila je sveučilišna profesorica i književnica Jasna Horvat za roman “OSvojski”, dok je knjigom godine za znanost proglašena znanstvena studija “Oulipo i književnost ograničenja” autorice Ivane Buljubašić, piše HRT Radio Osijek.

Povelje uspješnosti za znanost dobile su Dubravka Brezak Stamać za knjigu “O hrvatskom jeziku i prirodi u jeziku” te Vlasta Markasović za knjigu “Sonetist Antun Gustav Matoš”.


Povelje uspješnosti za književnost dobili su đakovački književnik Adam Rajzl za roman “Martin Tišljer” te Denis Ćosić za prvu objavljenu knjigu poezije “Neonski bog mržnje”.

U sklopu 25. dana Josipa i Ivana Kozarca danas su u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima predstavljena prva dva kola biblioteke “Hrvatski velikani”, odnosno prvih 20 knjiga biblioteke koja će obuhvatiti velikane hrvatske povijesti od hrvatskih kraljeva do suvremenih književnika i znanstvenika, a biblioteku je predstavila hrvatska akademkinja, sveučilišna profesorica te članica uredničkog vijeća Dubravka Oraić Tolić

Sutra u jutarnjim satima održat će se Jutro poezije, uz nastupe vinkovačkih srednjoškolaca i prisjećanje na vinkovačkog i hrvatskog pjesnika Vladimira Kovačića čime i završavaju ovogodišnji Dani Josipa i Ivana Kozarca.