Akademija Krpan & Babić pobjednici turnira za limače “Frankopan Kup”

ROKOVCI, U organizaciji NK Frankopan iz Rokovaca protekloga vikenda održan je „Frankopan Kup“ na kojem je sudjelovalo 18 momčadi limača. Ovogodišnji turnir osvojili su limači Akademije Krpan & Babić iz Osijeka koji su u finalu, nakon jedanaesteraca, bili bolji od limača GNK Dinamo. U regularnom dijelu finalne utakmice rezultat je bio 1-1 da bi nakon izvođenja jedanaesteraca osječani slavili rezultatom 3-1. Treće mjesto osvojili su limači NK Osijeka, a četvrto HNK Vinkovci. Organizatori su nakon odigrane finalne utakmice obznanili i dream team turnira, sastavljen od 9 igrača, a kojega čine najbolji pojedinci ovogodišnjeg turnira. Njega čine: Andrej Vladetić (Akademija Krpan & Babić), Sergej Levak (Akademija Krpan & Babić), Ivan Žulj (Akademija krpan & Babić), Lovre Lončar (GNK Dinamo), Tin Miljak (GNK Dinamo), Filip Živković (NK Osijek), Leon Konig (HNK Vinkovci), Danijel Marijanović (NKL Mladost Fažana) i Noel Đurković (NK Fruškogorac).

„Na turniru je sudjelovalo 18 momčadi s ukupno oko 400 igrača i pratitelja. Svake godine trudimo se dovesti i nekoliko prvoligaških momčadi kako bi turnir izdignuli na višu razinu. Želimo i na ovaj način dati poticaj mladim igračima u daljim treninzima kao i da vidimo načine njihovoga rada“, rekao je voditelj Škole nogometa NK Frankopan Josip Vincetić.

Dodao je i kako su na turniru trebali sudjelovati i limači NK Vojvodine iz Novog Sada i NK Slobode iz Tuzle ali su odustali. Na ovogodišnjem, 4. po redu, turniru sudjelovali su momčadi: Akademije Krpan & babić, GNK Dinamo, NK Osijek, HNK Vinkovci, NK Istra 1861, NK Fažana, NK Kaptol, HNK Vukovar 1991., NK Sloga (Štitar), ŠK Lučić (Vinkovci), NK Frankopan (Rokovci), NK Lovor (Nijemci), NK Fruškogorac (Ilok), HAŠK Sokol (Stari Jankovci), NK Napredak (Matići, BiH), NK Bedem (Ivankovo) i NK Tomislav (Cerna).

IVAN MATIĆ