Odlični rezultati vukovarskih studenata na Nacionalnoj završnici: Futsal ekipa izborila nastup na EP u Portugalu

Foto: www.facebook.com

BIOGRAD NA MORU, VUKOVAR, Studenti Vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička sudjelovali su na Nacionalnoj završnici prvenstava visokih učilišta UniSportfinals koja je održana u Biogradu na moru. Na završnici, koja je vrhunac sezone u hrvatskom studentskom sportu u deset najpopularnijih i najmasovnijih sportova, nastupilo je preko 1200 studenata s osam Sveučilišta i osam Veleučilišta. Na ovom natjecanju vukovarsko veleučilište je nastupilo u tenisu (m i ž), odbojci na pijesku (m i ž), šahu (m i ž), stolnom tenisu (m i ž), košarci 3 na 3 (m i ž) i futsalu (m).

U konkurenciji 16 ekipa odbojke na pijesku, studentice vukovarskog veleučilišta na kraju su zauzele peto mjesto, dok su studenti zauzeli treće mjesto.

Stolnotenisači u sastavu Marko Piljić, Mateo Kramečak i Mirko Pranjić u konkurenciji 16 ekipa zauzeli su sedmo mjesto, dok su studentice u sastavu Iva Maganić, Martina Jelavić i Maja Begić zauzele šesto mjesto.

Šahisti vukovarskog veleučilišta u konkurenciji 16 ekipa  su zauzeli peto mjesto. Nastupili su u sastavu Dino Janković, Stefan Marković i  Marin Galik. Šahistice su na kraju osvojile šesto mjesto, a nastupile su u sastavu Magdalena Sablić, Barbara Kosmač i Alena Dunajčik.

U konkurenciji deset ekipa tenisači vukovarskog veleučilišta Ivan Lasić i Jerko Modrić su zauzeli sedmo mjesto, dok su tenisačice Asja Cestar i Ana Knezović osvojile šesto mjesto u konkurenciji sedam ekipa.

Na natjecanju u košarci 3 na 3 nastupilo je 14 ekipa u muškoj i 10 ekipa u ženskoj konkurenciji. Studenti vukovarskog veleučilišta osvojili su treće mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu Mario Rajšić, Aleksandar Pejaković, Arian Jovanović i Aleksandar Kapović.
Studentice su u grupi ostvarile jednu pobjedu i tri poraza. Nastupile su u sastavu Dora Tutavac, Katarina Vučko,  Sena Pavetić i Mihaela Roguljić.
Futsal ekipa vukovarskog Veleučilišta na kraju je osvojila drugo mjesto ali i tako se kvalificirala za nastup na Europskom studentskom prvenstvu koje će se 2018. godine igrati u Portugalu. Na taj način ostvarili su najveći sportski rezultat u povijesti vukovarskog veleučilišta. Pehar za najboljeg strijelca Unisportfutsal lige u sezoni 2016./2017. dobio je igrač vukovarskog veleučilišta Drago Lovrić s postignutih 11 golova. Za futsale kipu Vukovara su nastupili: Toni Maričić, Mislav Salopek, Karlo Majtanić (cap.), Josip Grbanović, Drago Lovrić, Dominik Suton, Ivan Storjak, Fabijan Petričević, Sebastijan Petričević, Filip Cerovski, Matej Marinović, Denis Kubica, Antonio Anić, Ivan Kujundžija i Robert Krčmar.