Razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija potiče s 10.000 eura

Foto: VSŽ

Za razvoj cikloturizma u sklopu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata, Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura, a ugovori korisnicima ove potpore, njih 20, danas su dodijeljeni u Vinkovcima.

„Trudimo se promicati aktivni turizam u našoj županiji, a danas dodijeljenih 10.000 eura bespovratnih potpora za kupnju bicikala i biciklističke opreme u sklopu smještanih objekata svakako je jedan od načina. Cikloturizam u Europi najbrže je rastući turizam koji u razvijenim europskim zemljama pokazuje izvrsne rezultate, a mi svakako moramo biti u trendu. Naša županija ima predivan krajolik, a vožnja biciklom kroz šumske puteve poseban je doživljaj“, kazao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Po riječima pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamare Kalistović, u 2023. godini otvoreno je 313 novih smještanih kapaciteta na području županije, što je 34% više u odnosu na godinu prije.

“Mislim da se rijetko koja županija može pohvaliti ovakvim rezultatima. Do kraja ožujka ove godine brojimo čak 29 novih smještajnih kapaciteta, što pokazuje da nastavljamo taj pozitivan trend, a ni ne sumnjamo da će tako biti i dalje“, rekla je Kalistović.