Vukovarski Komunalac donirao računala obrazovnim institucijama u gradu

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Vukovarska gradska tvrtka Komunalac odlučila je svoja korištena, ali i dalje upotrebljiva, računala donirati obrazovnim institucijama u gradu. Šest od deset tih računala donirano je Dječjem vrtiću Vukovar 1.

„Uz potporu Grada Vukovara i Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, uložili smo više od milijun kuna u novu računalnu opremu. Sredstva smo uložili i u stara računala kako bi još dugo mogla koristiti djeci u širenju znanja. Odabrali smo obrazovne ustanove jer želimo poslati poruku da jedino znanjem možemo napredovati te tako dati doprinos zajednici“, rekao je direktor Komunalca Igor Štrangarević.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava tom prilikom rekao je da za Grad čine sve što se može dodajući kako su preostala računala iz Komunalca dobili i Dječji vrtić Vukovar 2. kao i Učenički dom Vukovar.

„Djeci računala neće koristiti samo za igru nego i kako bi nešto naučila. Računala su djeci zaista potrebna jer je to jedna nova generacija, koja već zna rukovati računalima, a preko raznih edukativnih igrica, djeca mogu puno naučiti“, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2. Mirjana Kulić.