“Zvizdan” otvorio IV. Antičke filmske večeri

VINKOVCI, Projekcijom nagrađivanog hrvatskog igranog filma “Zvizdan” redatelja Dalibora Matanića, u Vinkovcima su u utorak započele IV. Antičke filmske večeri, u organzaciji Udruge ljubitelja filma “Rare” i Gradskog muzeja Vinkovci.

U dvodnevnom programu biti će prikazani igrani filmovi “Zvizdan” Dalibora Matanića (2015) i “Bravo!/Aferim!” rumunjskog autora Radu Judea (2015). Osim projekcija, na programu su i dva kviza na temu antičke povjesti od kojih je prvi održan uoči projekcije “Zvizdana” te filmska radionica EDIT-Comics, a posjetitelji će se imati prigodu upoznati se i s djelovanjem Gradskog muzeja Vinkovci.

“Ovaj projekt iznad svega poštuje, potiče i revalorizira iznimno bogatu arheološku povijest Vinkovaca i namjera nam je i dalje djelovati u tom smjeru”, kazao je predsjednik Udruge “Rare” Toni Šarić.

Kustos Gradskog muzeja Vinkovci, arheolog Hrvoje Vulić podsjetio je na bogatu arheološku ostavštinu u Vinkovcima iz antičkog doba te na tu temu vodio i zanimljiv kviz u kojem su sudjelovali posjetitelji filmskih večeri.

“Antičke filmske večeri primjer su kako se, kada se hoće, može napraviti iznimno zanimljiv program koji će pobuditi pozornost dijela građana, posebice u doba pred kraj ljeta, kada manjka zanimljivih događanja”, ocjenio je pročelnik za turizam i kulturu Grada Vinkovaca Mario Banožić.

ĐURO KARALIĆ