72-godišnjakinja u Vukovaru poticala svoga psa da napadne tri osobe, u Trpinji 53-godišnjak dao djetetu da upravlja vozilom

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U svome redovitom izvješću za medije PU vukovarsko – srijemska posebno je istaknula dva događaja.

U subotu, 21. svibnja u 21,30 sati u Ulici kralja Zvonimira u Vukovaru 72-godišnjakinja je sa svojim psom prišla 41-godišnjaku, 36-godišnjakinji i 35-godišnjakinji te vikala na njih i svog psa poticala da ih napadne i ugrize. S obzirom na to da se u više navrata oglušila na upozorenja policijskih službenika da prekine s narušavanjem javnog reda i mira te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 72-godišnjakinja je nakon obavljenog liječničkog pregleda uhićena te smještena u posebne prostorije policije. Iz policije navode kako alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu 72-godišnjakinje dok spomenutim pregledom dežurnog liječnika Hitne medicinske pomoći u Vukovaru nisu utvrđene zapreke za uhićenje i smještanje u posebnu prostoriju.

„Zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (tuča, svađa, vika i drugo) protiv 72-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog, dok joj je zbog prekršaja iz članka 30. istog Zakona (neoprezno držanje životinja koje mogu povrijediti ili ugroziti građane) uručen obavezni prekršajni nalog. U jutarnjim satima 22. svibnja 72-godišnjakinja je puštena iz posebne prostorije policije“; stoji u izvješću policije.

Istaknuli su i postupanje policijskih službenika Policijske postaje Vukovar koji su prilikom nadzora prometa 21. svibnja u 14 sati u Trpinji, Gavrilova ulica, u upravljanju osobnim automobilom našičkih registracijskih oznaka zatekli dijete, dok se u svojstvu suvozača nalazio 53-godišnjak iz Trpinje koji je dao djetetu automobil na upravljanje, iako je znao da ono nema pravo upravljati vozilom.

„Zbog navedenog prekršaja za koji je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000 do 7.000 kuna, 53-godišnjaku je uručen prekršajni nalog. Također, s obzirom na prekršajnu neodgovornost djeteta, sukladno članku 9. stavku 3. Prekršajnog zakona, za prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje 53-godišnjaku slijedi i optužni prijedlog kojim je predložena novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana. O postupanju je izviješten zakonski skrbnik djeteta, a obavijest će se dostaviti i nadležnom centru za socijalnu skrb“, navode iz PU.