Tijekom vikenda zabilježeno 15 prometnih nesreća, policija izvijestila i o pronađenih 90 kilograma sitno rezanog duhana

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto preko 90 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, 68-godišnjakom i 59-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina.

„U ranim jutarnjim satima 19. svibnja, u Županji, 68-godišnji vozač te 59-godišnjak u svojstvu suvozača su u prtljažnom prostoru osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka prevozili tri vreće s ukupno 60 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Temeljem sudskog naloga provedene su pretrage, te je tom prilikom u domu 59-godišnjaka pronađeno i oduzeto 1,5 kilograma duhana, dok je pretragom vozila i doma 68-godišnjaka pronađeno i oduzeto još nešto više od 28 kilograma duhana. Protiv oba osumnjičenika policija je nadležnom državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu za kazneno djelo Nedozvoljena trgovina“, navode iz policije.

Policija je izvijestila o požaru na nadstrešnici u blizini dječjeg igrališta u Starim Jankovcima. Oko 13,30 sati, 21. svibnja, izbio je požar na nadstrešnici u blizini dječjeg igrališta u Ulici Vladimira Nazora u Starim Jankovcima. Požar su ugasili pripadnici DVD Stari Jankovci. Očevidom obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je kako je požar izazvan paljenjem suhe trave i ostataka plastike na betonskoj podlozi uz drveni stup nadstrešnice uslijed čega je otvoreni plamen zahvatio stup te se proširio na nadstrešnicu. Opasnosti za živote i imovinu većeg opsega nije bilo te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a materijalna šteta bit će poznata po dostavljenom odštetnom zahtjevu nadležne općine. O događaju policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda, od 20. do 22. svibnja na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 15 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena (Vinkovci), 5 prometnih nesreća u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno (Vinkovci, Tovarnik, Borovo, Vođinci, cesta Gradište-Županja) te 9 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, Otok, Ivankovo, Lovas, Andrijaševci, granični prijelaz Tovarnik, Županja, Vrbanja).

Prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila u petak, 20. svibnja, oko 14,45 sati, u Vinkovcima, na parkiralištu trgovačkog centra u Dugoj ulici. Naime, 58-godišnjakinja iz Vinkovaca je, upravljajući biciklom, uslijed pomicanja bicikla uz rub kolnika zbog kretanja ostalih vozila, kotačem zahvatila oborinski kanal, izgubila ravnotežu te se pri padu s bicikla teže ozlijedila. 

Prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama dogodile su se:

– u Vinkovcima, u Ulici Lj. Gaja, 20. svibnja oko 11 sati, kada je 22-godišnji vozač osobnog automobila pretjecao 67-godišnju biciklistkinju, pri čemu je došlo do udara vozila u bicikl, zbog čega je biciklistkinja pala na kolnik i lakše se ozlijedila;

– u Tovarniku, u Ulici M. Marijanovića, 20. svibnja oko 19,25 sati, kada je 46-godišnji vozač osobnog automobila, koji za vrijeme upravljanja nije koristio sigurnosni pojas, zbog zahvaćanja travnate površine izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal, pri čemu se lakše ozlijedio;

– u Borovu, u Ozrenskoj ulici, 21. svibnja oko 19,50 sati, kada je 64-godišnji vozač osobnog automobila, pri vožnji unatrag radi uključivanja u promet, udario u vozilo koje se kretalo kolnikom i pri tom zadobio lakše tjelesne ozljede;

– u Vođincima, u Strossmayerovoj ulici, 22. svibnja oko 10,15 sati, 14-godišnjakinja je upravljajući biciklom udarila u osobni automobil koji se vožnjom unatrag uključivao u promet te se pri padu s bicikla lakše ozlijedila te

– na cesti Gradište-Županja, 22. svibnja oko 19,30 sati, kada se 37-godišnji vozač osobnog automobila također lakše ozlijedio pri slijetanju u odvodni kanal.

Stacionarne kamere su tijekom vikenda zabilježile 99 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.