62-godišnjak vozio moped s 3,00 promila alkohola u krvi

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti. Prema navodima iz policijskog izvješća policijski službenici su u petak, 13. svibnja, u 14,45 sati, u Vukovaru zatekli 18-godišnjaka koji je, prema prikupljenim obavijestima, napuštajući obiteljsku kuću u više navrata kršio posebnu mjeru „Covid-liječenje u kući“ izrečenu zbog oboljenja od koronavirusa te time doveo u opasnost od njegovog širenja među ljudima.

„Osumnjičeni je 14. svibnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu. Rješenjem nadležnog državnog odvjetništva 18-godišnjaku je određena mjera opreza zabrana napuštanja boravišta, obiteljske kuće u Vukovaru“, navode iz policije.

Tijekom vikenda, od 13. do 15. svibnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama su se dogodile u Vukovaru, Vinkovcima, Slakovcima i na autocesti Zagreb-Lipovac.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (3), Vukovaru (2), Županji, Lipovcu, Rokovcima, cesti Marinci-Bogdanovci i Iloku.

U petak 13. svibnja, u prometnoj nesreći u Vukovaru, Jana Bate, 62-godišnji vozač mopeda s prisutnošću alkohola u organizmu (3,00 g/kg) udario je prednjim kotačem u rubnjak kolnika pri čemu je izgubio nadzor te pao na kolnik, zadobivši pritom lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,75 g/kg zabilježena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila Vukovaru. Vozač je isključen iz cestovnog prometa, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu slijedi odgovarajući optužni prijedlog, odnosno prekršajni nalog. Pored navedenog, još 3 vozača su tijekom vikenda smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 48 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta.