55. Šokačko sijelo od 18. veljače do 1. ožujka pod geslom “Jedva čekam da poklade dođu”

Foto: Đuro Karalić

Najznačajnija manifestacija tradicijske kulture županjskog kraja, 55. Šokačko sijelo, održat će se od 18. veljače do 1. ožujka pod geslom “Jedva čekam da poklade dođu”. 

U bogatom programu ovogodišnje manifestacije su glazbene radionice tradicijskih glazbala , tradicionalni sajam “Zlatne niti”, pokladno jahanje, izložbe, radionice, neizostavno Sijelo pučkih pisaca , Malo literarno sijelo, kao i izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji “Šokački cvit” koje se prijavila čak 21 djevojka. Održat će se i Večer uz tamburu, koncert Folklornog ansambla SKUD- a “Ivan Goran Kovačić” Zagreb, kao i koncert Zvonka Bogdana.

Tradicionalna Seljačka zabava koja označava kraj manifestacije, ove godine zbog situacije s koronavirusom bit će organizirana samo za članove KUD-a “Tomislav”.

Izvršni odbor 55. Sijela poziva sve Županjke i Županjce, javne ustanove, udruge i sve druge pravne i fizičke osobe na uređenje izloga, poslovnih prostora, balkona i okućnica. Prijave trebaju dostaviti do 15. veljače na adresu: TZ grada Županje, Veliki kraj 66 ili poslati na e-mail: sokackosijelozupanja@gmail.com. Prijavnice se mogu preuzeti i u uredima TZ-a Županje ili na https://www.tz-zupanja.hr/. Prosudbena komisija obići će, razgledati i ocijeniti izloženo. Svi sudionici dobit će zahvalnice, a najbolji će biti nagrađeni: za 1. mjesto 1000 kuna, za 2. mjesto 700 kuna i za 3. mjesto 500 kuna.