HDSSB traži reviziju natječaja ishrane osmaša u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Dan nakon što je skupina od 11 ugostitelja iz Vukovara javno iskazala svoje nezadovoljstvo provedenim natječajem za ishranu osmaša koji će posjećivati grad u okviru škole mira priopćenjem za javnost na istu temu javila se i predsjednica gradske podružnice HDSSB-a Slavica Jelinić. U priopćenju se navodi kako veseli najava ministra Šustara o nastavku projekta posjete osmaša Vukovarun ali i da je Vukovarcima neprihvatljiv način upravljanja projektom.

“Ako su naša saznanja istinita da će se posteljina prati u Zagrebu, a prehranu pripremati tvrtka iz Vinkovaca što će od svega ostati vukovarskim ugostiteljima i gospodarstvenicima koji zapošljavaju Vukovarce koji žive u Vukovaru!? Nije li to bio jedan od ciljeva projekta – biti potpora vukovarskom gospodarstvu”, pita se Jelinić.

Dodaje i kako se očito polako priprema da Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar sa obnovom vukovarske vojarne i potrebne infrastrukture preraste u nešto što neće biti na korist gospodarstvu Vukovara.

“Stoga je upitno kako su i da li su i ovi “javni natječaji” za uslugu prehrane djece ispravno, pravno i transparentno provedeni. Pod hitno je potrebno da Ministarstvo hrvatskih branitelja dobije ministra i da se provede revizija natječaja i nabave u sklopu projekta posjeta učenika osmih razreda Vukovaru kako bi se otklonila svaka sumnja u pogodovanje”, navodi Jelinić.

IVAN MATIĆ