HDZ i HKS žele zajednički i u naredne četiri godine vladati Vukovarom

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna i povjerenik HKS-a za grad Vukovar Filip Sušac potpisali su u subotu u hotelu Lav koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku te dvije stranke na predstojeće lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće Vukovara.

“Sigurni smo u pobjedu, a taj optimizam temeljimo na dobrom radu u prethodnom mandatu ali i anketama pokazuju kako će Ivan Penava pobjediti u prvom krugu, a naša koalicijska lista donijeti najveći broj vijećničkih mandata”, kazao je Damir Barna.

Filip Sušac ocjenio je pak u ime HKS-a kako se u proteklom mandatu u kojem su HDZ i HKS obašale vlast u gradu Vukovaru, pokazalo da je riječ o najboljoj političkoj opciji za grad Vukovar.

Kandidat kolacije za gradonačelnika Vukovara bit će sadašnji vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) koji će pred građane istupiti pod motom “Gradonačelnik za naš grad”.

“Često smo izlagali sebe i fotelje i stavljali ih daleko u pozadinu kada su bili u pitanju interesi građana Vukovara. Da je to bilo lagano, nije, Ali, ljubav i emocije su učinile svoje i građani će to zasigurno prepoznati”, rekao je Penava predstavivši kao kandidate za svoje zamjenike Marijana Pavličeka (HKS) koji se i u proteklom mandatu nalazio na toj poziciji i Ivanu Mujkić (HDZ) koja bi trebala zamjeniti dosadašnju Penavinu zamjenicu Mariju Budimir.