Živi zid ukazuje na visoke cijena zakupa poslovnog proostora u Domu zdravlja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Nakon održane sjednice Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske, na kojoj je donesena Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o davanju u zakup poslovnog prostora Doma zdravlja Vukovar, priopćenjem za javnost oglasio se Živi zid Vukovarsko – srijemske županije.

Koordinator Živog zida za našu županiju Pavao Josić navodi kako je na taj način sklopljenugovor o najmu za poslovni prostor  od 43,69 m2 koji se nalazi u zgradi Doma zdravlja Vukovar i drugi od 22,16 m2 koji se nalazi u Sotinu  za 27.500 kunagodišnje.  U priopćenju Josić navodi kako unatoč javno dostupnim informacijama o cijenama i uvjetima pod kojima se daju u najam ordinacije u Domovima zdravlja drugih županija niti županijski pročelnik za zdravstvo niti  ravnatelj Doma zdravlja Vukovar, ali niti županijski vijećnici vladajućih stranaka nisu si dali truda da saznaju cijene i uvjete najma nego bespogovorno prihvaćaju navedenu astronomsku cijenu unatoč činjenici da liječnici i medicinske sestre odlaze trbuhom za kruhom iz Vukovarsko-srijemske županije.

„Je li normalno da se  u našoj raseljenoj  županiji, opustošenoj na najrazličitije načine,  predlažu ovakve sramotne  cifre za liječnike. Jesu li vijećnici i HDZ-ovci uopće svjesni činjenice da je većina stanovništva naše županije starije životne dobi, da nam je stanovništvo bolesno, da živi u siromaštvu, loše se hrani, da si većina ne može priuštiti kvalitetan i zdrav život kao ni lijekove  i da jako ovise o primarnoj zdravstvenoj zaštiti!? Jesu li svjesni deficita liječnika? Donoseći ovakve odluke, dokazuju da nisu i da ih ne zanima. Sve dok jednog dana i sami ne budu primorani čekati da ih preopterećena liječnička ordinacija primi zbog bolesti, jer su drugi liječnici koji se ne daju reketariti otišli iz ovog kraja, neće ni shvatiti ni razumjeti“, navodi Josić.