Posebna policijska pohvalnica za hrabrog lava Nikolu Nikšića

Foto: Policija

VUKOVAR, Nikola Nikšić učenik je 5.b razreda Osnovne škole Blage Zadre koji se već nekoliko godina bori sa zloćudnom bolesti i kojega su za vrijeme nastave iznenadili policajci PP Vukovar. Naime, oni su u dogovoru sa Nikolinom sadašnjom i bivšom razrednicom kao i obitelji pripremili iznenađenje koje su mu uručili za vrijeme nastave. Nikola ništa od toga nije znao jer se iznenađenje spremalo u strogoj tajnosti.

Policajci su u Nikolin razred došli „službeno“, prekinuli nastavu i pozvali dječaka kako bi kratko razgovarali s njim. Dojam je bio još jači jer su policajci došli u službenim odorama. Sve to ostavilo je dojam na Nikolu koji je iz svoje klupe izašao po malo zbunjen ali kada je ugledao nasmiješene policajce sve mu je bilo jasno. Kod policajaca je bilo puno darova, a uz to začuo se i pljesak okupljenih. Tom prilikom policajci su mu uručili i posebnu Pohvalnicu na kojoj piše:

„Nikoli Nikšiću, za hrabrost u borbi sa bolešću u kojoj su također pomogli razrednica Ivana Pejić Šmit i učenici njegovog 5b razreda OŠ Blage Zadre“.

Bilo je tu još poklona kao i slastica koje su zajedno pojeli. Policajci su učenicima podijelili i preventivne letke primjerene njihovoj dobi, a isto tako pohvalnice za potporu ovom posebnom dječaku uručili su i Nikolinoj bivšoj učiteljici i sadašnjoj razrednici.

Nikola se od srca zahvalio policajcima i svima koji su učinili da taj dan zaista bude poseban. Policajci su, pak, Nikoli poželjeli još snage u medicinskim terapijama koje ga očekuju