Krajina – Andričević: Oporba je jednoglasna u ukidanju mjesnih odbora

Foto: HNS Vinkovci

VINKOVCI, Nakon rasprave na sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca o izborima za mjesne odbore gradska vijećnica HNS-a Mirna Krajina – Andričević u priopćenju za javnost kazala je kako je vinkovačka oporba jednoglasna u izražavanju nezadovoljstva načinom funkcioniranja mjesnih odbora u Vinkovcima s obzirom na to da se neki odbori ne sastanu niti jedanput godišnje.

„Rasprava se vodila pod točkom raspisivanja izbora za Vijeća mjesnih odbora i SDP-ovog prijedloga statutarne odluke o ukidanju mjesnih odbora koji je dobio podršku nazočnih vijećnika oporbe ali je to bilo nedovoljno u odnosu na većinu koju drže vladajući“, navodi Krajina-Andričević.

Dodaje i kako je argument oporbe bio da mjesni odbori ne funkcioniraju kao pravne osobe i nemaju nikakav budžet, a da se odluke ionako donose centralizirano.

„Nadalje, ne manje važno, trošak mjesnih odbora je velik i na godišnjoj razini je veći od 1,2 milijuna kuna uz dodatne troškove organizacije izbora“, istaknula je Krajina – Andričević.

Navedeni su primjeri gradova i općina u kojima mjesni odbori nikada nisu formirani ili su ukinuti zbog neučinkovitosti, primjerice Darda, Belišće, Novi Marof, Vukovar.