Otkriveno spomen obilježje policajcima poginulim i nestalim u obrani Vukovara

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, U spomen na 97 policajaca poginulih i nestalih u obrani Vukovara 1991. godine, pred zgradom Općinskog suda u Vukovaru otkriveno je spomen obilježje, rad Dubravka Duića-Dunje.

Spomen obilježje otkrili su članovi obitelji i rodbine poginulih i nestalih policajaca, a potom su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće među kojima i državno izaslanstvo u kojem su se nalazili izaslanik predsjednice Republike, umirovljeni general Mladen Markač, predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Stevo Culej te Vlade, ministar unutarniih poslova Davor Božičević.

“Danas smo se odužili 97-morici pripadnika policije, branitelja Hrvatske, branitelja Vukovara koji su možda i predugo čekali na svoj spomen za sve ono što su učinili kao pripadnici policije, prve snage neovisne Republike Hrvatske koja je imala tu moć da se suprostavi agresiji”, kazao je ministar Davor Božičević.

 

Prije svečanosti otkrivenja spomenika, u Hrvatskom domu u Vukovara održana je svečana akademija na kojoj je rečeno kako je među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Aniteroističke jedinice Lučko.