Na cesti Otok-Slakovci poginuo 24-godišnji Slakovčanin; policija ukazuje da nije bio vezan pojasom

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvjestila je kako je u prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na cesti Otok-Slakovci smrtno stradao 24-godišnji vozač osobnog automobila iz Slakovaca dok je suvozač, 22-godišnjak, također iz Slakovaca, lakše ozlijeđen.

Policija navodi kako je nakon obavljenog očevida utvrđeno da je 24-godišnjak upravljao osobnim vozilom te je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u kanal uz cestu, uslijed čega je smrtno stradao te da je kao i suvozač, ispao iz vozila jer nije koristio sigurnosni pojas.

“Stoga sudionike u prometu na cestama želimo obavijestiti da je ovo druga prometne nesreća u nizu kod koje je vozač smrtno stradao pri ispadanju iz vozila u prevrtanju jer nije koristio sigurnosni pojas. Želimo istaknuti da je pravilno korištenje sigurnosnog pojasa u vozilu, prema uputama proizvođača, odgovornost svih vozača i putnika u prometu na cestama koji se prevoze na sjedalima koja imaju ugrađene sigurnosne pojaseve”, navodi policija.

Poručuju kako će policijski službenici i dalje provoditi pojačanu kontrolu i nadzor prometa usmjerenu na korištenje sigurnosnog pojasa, distrakciju, nedopuštenu brzinu kretanja vozila i upravljanje vozilom sa prisutnošću alkohola u organizmu kao glavnim uzročnicima najtežih prometnih nesreća.