Besplatan prijevoz ovoga ljeta na vukovarsku adu

VUKOVAR, Na radost Vukovaraca, ali i velikog broja građana iz okolnih naselja i gradova, ove godine prijevoz na omiljeno ljetno izletište Vukovarsku adu biti će besplatan. Potvrdio je to i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako će troškove prijevoza pokrivati Grad Vukovar, a da će prijevoz i održavanje vukovarske ade obnašati Športsko ribolovna udruga Dunav koja ima sve potrebne kapacitete. I predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić potvrdio je ovu informaciju najavljujući kako će sve ostalo, oko učestalosti prijevoza, ostati kao i prošlih godina.

„Problem je trenutni visoki vodostaj Dunava ali ipak otvaranje sezone na vukovarskoj adi očekujemo za desetak dana. I dalje će se prijevoz obavljati tijekom cijeloga dana, a vjerujem da će besplatan prijevoz kod građana naići na odobravanje“, rekao je Gavrić.

Vukovarci već nekoliko godina koriste adu tijekom ljeta koja je postala omiljeno ljetno izletište. O tome dovoljno govori i to da dnevno adu posjeti i po nekoliko tisuća građana iz Vukovara. Ada je u međuvremenu uređena tako da kupači tamo imaju i priliku osvježiti se u sojenici, igrati odbojku na pijesku… Osigurana je i tekuća voda, toaleti, kante za smeće…

IVAN MATIĆ