Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije boravi u Ulmu

Foto: vusz.hr

ULM/VUKOVAR, Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem nalazi se na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u njemačkom Ulmu gdje su vukovarsko-srijemski predstavnici bili nazočni konferenciji “Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava” na kojoj su predstavljeni investicijski potencijali Vukovarsko-srijemske županije.

S područja naše županije u Ulm su otputovala izaslanstva iz Vukovarsko-srijemske županije, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vinkovaca i Grada Vukovara, a festivalu su nazočni i ministrica regionalno razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Međunarodni Dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja se od 1998. svake dvije godine održava u Ulmu i Novom Ulmu, u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg. Cilj manifestacije je kroz susrete umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, poticati kulturnu suradnju, partnerstvo i umrežavanje zemalja duž rijeke Dunav.