Župan Dekanić primio u nastupni posjet japanskog veleposlanika Masatu

Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić primio je u nastupni posjet japanskog veleposlanika ISO Masatu s kojim je razgovarao o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji na području županije, a riječi je bilo i o mogućnostima daljnje suradnje, izvijestili su iz Županije.

„Sa županom Dekanićem razgovarao sam o suradnji Japana i Vukovarsko-srijemske županije na temeljima dugogodišnje međukulturalne suradnje. Primjer takve suradnje je glasovirski koncert japanske pijanistice Yoko Nishii koja je prethodna dva dana održala koncerte u Županji i Vinkovcima, a sutra 15. rujna održat će koncert u vukovarskom Gradskom muzeju“, kazao je veleposlanik Masata.

Župan Dekanić izrazio je svoje zadovoljstvo posjetom japanskog veleposlanika najistočnijoj hrvatskoj županiji.

„Veleposlanika Masata upoznao sam s potencijalima, bogatom poviješću i tradicijom ovog kraja, prirodnim bogatstvima, kulturom, sportom. Ujedno smo otvorili put ka daljnjoj suradnji osobito u nadolazećoj godini u kojoj Japan i Hrvatska obilježavaju 30 godina od uspostave diplomatskih odnosa. Čvrsto vjerujem u produbljivanje suradnje, osobito u području gospodarstva te u tom smislu očekujem susret tvrtki s područja naše županije i japanskih tvrtki uz uključivanje Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Vukovar te Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije. Čini mi se da tu imamo puno prostora za suradnju koji trebamo iskoristiti kroz razvoj zajedničkih projekata“, rekao je župan Dekanić.

Uz japanskog veleposlanika Masata sastanku je bio nazočan kulturni ataše Yutaro Nishida, dok su uz vukovarsko-srijemskog župana bili nazočni zamjenik župana Franjo Orešković, pročelnik Ureda župana Marko Dikonić, pročelnica UO za kulturu i turizam Tamara Kalistović, ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Čobanković te viši savjetnik u Uredu župana Krunoslav Srpak.