U Vinkovcima provedena akcija zaštite djece u prometu “Sigurno u prometu”

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijska uprava vukovarsko-srijemska kao nositelj te HAK i RODE kao partneri, proveli su danas u središtu Vinkovaca preventivnu akciju „Sigurno u prometu“ te podsjetili vozače da su školarci ponovo na prometnicama.

Početkom svake nove školske godine policija, institucije i udruge posvećene radu na zaštiti djece u prometu uobičajeno nastoje edukacijom i korisnim savjetima upoznati djecu ali i odrasle o osnovnim pravilima sigurnog kretanja u prometu, odgovornoj uporabi sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje te pravilnom prevoženju djece u auto-sjedalicama.

Na preventivnoj akciji „Sigurno u prometu“, namijenjenoj školskoj djeci, policija i suradnici su kroz zabavnu interakciju, educirali i ohrabrili djecu da na postavljenom poligonu pojedinih situacija u prometu pokažu poznavanje prometnih pravila, uočene nepravilne radnje odmah isprave te da usvoje najvažnija pravila sigurnog kretanja kroz promet, na putu od kuće do škole.

Uz poseban simulator za rotaciju vozila koji je bio na raspolaganju svim građanima, djeca i odrasli su na zoran način naučili o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, kao i o pravilnom postavljanju auto-sjedalica u vozila.

Za predano sudjelovanje u preventivnoj akciji o prometnoj kulturi, učenici i mnogobrojni posjetitelji nagrađeni su brojnim promidžbenim materijalima s podsjetnicima na samozaštitno i odgovorno ponašanje u prometu, navode iz policije.