Županjska Sladorana gubi ime i od iduće godine poslovat će kao Viro tvornica šećera

Foto: vinkovci.com.hr

ŽUPANJA, Županjska će Sladorana od sljedeće godine poslovati pod nazivom Viro tvornica šećera d.d. sa sjedištem u Zagrebu. Naime, sredinom studenoga Viro tvornica šećera d.d. objavila je Ugovor o pripajanju sklopljen između Vira kao društva preuzimatelja, Sladorane d.o.o. Županja kao pripojenog društva te Viro-kooperacije d.o.o. Županja, piše Marija Lešić Omerović, a objavljuje Glas Slavonije.

Po pisanju Glasa Slavonije, koji se poziva na neslužbene izvore, takva je odluka donesena zbog racionalizacije i smanjenja troškova poslovanja. Pripajanjem će se objediniti postojeće i osnovati zajedničke službe unutar grupacije Viro.

Sudbina Sladprane zanimala je i vijećnike na prekjučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Županje na kojoj je vijećnik SDP-a Josip Gregorović upitao gradonačelnika Davora Miličevića hoće li se i kako ta promjena odraziti na Grad Županju. Miličević je kazao da je riječ o tvrtki u privatnom vlasništvu s kojom Grad, osim činjenice da posluje na tome području, nema puno dodirnih točaka ni utjecaja na donošenje bilo kakvih odluka. Promjenom sjedišta tvrtke Županja u financijskom dijelu ništa ne gubi, to su, prema njegovim riječima, bila zanemariva sredstva i tu je, napominje, više riječ o psihološkom efektu, piše Glas Slavonije.