Vinkovci: Gradske vlasti paketima darivaju socijalno najugroženije obitelji

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovačke obitelji Anice Andrijević i Igora Tomašića u srijedu su obišli predstavnici Grada Vinkovaca i Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Vinkovci darivajući ih prigodnim poklon paketima u povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Pripremili smo božićne poklon pakete za 15 socijalno najugroženijih vinkovačkih obitelji i to je akcija koju Grad provodi svake godine. To su obitelji koje u pravilu koriste neka druga prava iz našeg socijalnog programa i vrlo nam je dobro poznata njihova situacija, kazala je v.d. pročelnika Upravnog odjela društevnih djelatnosti Grada Vinkovaca Andreja Vinković rekavši kako je prioritet gradskih vlasti u odabiru obitelji kojima će se dodjeliti paketi bio broj članova u pojedinoj obitelji.

Obitelj Anice Andrijević sa Slavije broji ukupno devet članova od kojih je sedmero djece, a među kojima je četvero s poteškoćama u razvoju.

Imam mirovinu koja iznosi oko 1.100 kuna, a jedino sin radi. Borimo se kako znamo, a pomaže nam i Udruga 8+, kazala je Anica Andrijević poručivši kako joj je najveća želja za Božić zdravlje obitelji, a ostalo kako bude.

U poklon paketima nalaze se osnovne prehrambene potrepštine poput ulja, brašna i šečera.