Županjci slave Dan grada i blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, zaslužnima uručena gradska priznanja

Foto: Hrvatski radio Županja

ŽUPANJA, Povodom 29. kolovoza, Dana grada Županje i blagdana Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnima uručena gradska priznanja.

Zlatni grb Grada Županja uručen je Franji Kreziću, ratnom zapovjedniku 131. brigade Hrvatske vojske Županja dok je Srebrni grb Grada Županje dodjeljen Pavlu Mach, posthumno, za dugogodišnje volontersko djelovanje u Dijabetičkoj udruzi Županja i Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga, Andrijani Cvitanović, posthumno, za izniman doprinos razvoju kazališnog amaterizma u Gradu Županji i Hrvatskoj i  Udruzi Matice umirovljenika Županja, za 75. obljetnicu kontinuiranog djelovanja, izvijestio je Hrvatski radio Županja.

Zahvalnicu Grada Županja primio je Franjo Škegro za za volontersko medijsko promoviranje grada u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja za 2020.godinu, obzirom da prošle godine zbog pandemije korona virusa svečanost nije održana.

Zlatni grb Grada Županja za 2020. godinu dodijeljen je Anici Baturina za dugogodišnji volonterski rad u Kulturno-umjetničkoj udruzi „Kristal-Sladorana” te Nogometnom klubu „Graničar”, povodom 100. obljetnice i za kontinuirano djelovanje i promicanje sporta u gradu i Republici Hrvatskoj. Srebrni grb Grada Županja dodijeljen je Veterinarskoj stanici Županja, za 70 godina uspješnog djelovanja na poslovima veterinarskog i javnog zdravstva. 

Zahvalnice Grada Županje primili su Radojka Matić, za dugogodišnji odgojno-obrazovni rad u školstvu i izvanškolskim aktivnostima, Kaja Stipandžija, za dugogodišnji volonterski rad u Kulturno-umjetničkoj udruzi ”Kristal-Sladorana” Županja, te Udruga navijača “Olimpijci” za 25 godina rada .

U ime svih nagrađenih riječi zahvale uputila je Anica Baturina.

Pred početak svečane sjednice Gradskog vijeća Županja podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine položeni su vijenci i upaljene svijeće.