Penava: U Vukovaru će biti samo jedan plakat i to onaj gradskog odbora

Foto: Ivan Matić

U Vukovaru će biti samo jedan plakat obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i to onaj koji je predložio i prihvatio gradski Odbor za obilježavanje Dana sjećanja, izjavio je danas novinarima gradonačelnik Vukovara Ivan Penava poručivši kako “ne postoji tema o dva plakata”.

“Nema te teme. To je nešto što cijelo vrijeme komunicira tzv. Vijeće za pijetet i premijer, ali od te priče nema ništa. Vlada i premijer našli su se s tim tezama u pravnom vakumu”, kazao je Penava rekavši kako Vukovarom i njegovim službama upravlja on kao gradonačelnik, a ne premijer, predsjednik ili ministar.

“U slučaju Vukovara komunalnim službama raspolažem ja i preko njih odlučujem što je u gradu prihvatljivo, a što nije i koji plakati se nalaze na kojim javnim površinama”, rekavši i kako svako okupljanje u Vukovaru potpisuje on kao gradonačelnik pa i za Kolonu sjećanja te je odgovoran za sve što se dogodi u koloni.

Pozvao je premijera Plenkovića i predsjednika Republike Milanovića da se pridruže koloni sjećanja 18. studenog, koju će, kako je rekao, sukladno odluci Odbora za obilježavanje Dana sjećanja predvoditi hrvatski branitelji i stradalnici predvođeni pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga (HOS).