Županijski Stožer uputio zahtjev nacionalnom Stožeru za slobodno kretanje unutar županije bez propusnice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemski županijski Stožer civilne zaštite od Nacionalnog stožera čeka odobrenje za kretanje županijom bez propusnica, potvrđeno je danas iz županijskog Stožera.

Iz Stožera navode kako je jučer sazvana sjednica užeg dijela Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije i putem e-mail-a pozvani su svi stožeri gradova i općina na području županije da se očituju treba li se ukinuti ili nastaviti s primjenom e-propusnica na području županije.

“Nakon prikupljenih mišljenja stožera općina i gradova te razgovora s epidemiološkim službama, županijski Stožer je zaključio kako je situacija stabilna, iako još uvijek i ozbiljna. Unatoč tome, županijski Stožer podnio je zahjev prema nacionalnom Stožeru civilne zaštite za ukidanje mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te slobodno kretanje unutar teritorijalne cjeline Vukovarsko-srijemske županije, čime bi se omogućila veća gospodarska aktivnost”, izvjestili su iz vukovarsko-srijemskog županijskog Stožera civlne zaštite.

Županijski Stožer apelira i dalje na poštivanje donesenih mjera nacionalnog Stožera.