Župan Galić u radnoj posjeti Općini Privlaka

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

PRIVLAKA, U okviru svojih redovitih aktivnosti župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić posjetio je Općinu Privlaku gdje je održan radni sastanak s načelnikom općine Darkom Galićem. Tijekom sastanka bilo je riječi o  brojnim temama kao što su opskrba pitkom vodom područja Općine Privlaka, priključenje na regionalni vodoopskrbni sustav, odvodnja-kanalizacija područja Općine Privlaka, realizacija projekata apliciranih na EU fondove, uređenje kanalske mreže, održavanje županijskih cesta na području Općine Privlaka, demografsko stanje te gospodarstvo i poljoprivreda. Vezano za opskrbu pitkom vodom naselja Privlaka, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković je istaknuo kako su poduzete sve aktivnosti  u skladu sa zakonom za opskrbu pitkom vodom u naselju Privlaka, te kako je jedino kvalitetno rješenje  vodoopskrbe naselja Privlaka priključenje na regionalni vodovod Istočne Slavonije. Rečeno je i kako je potpisan Ugovor o izgradnji Regionalnog vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije (RVSIS)-I etapa-istočni dio dionica 3:vodoopskrbni  cjevovod Slakovci-Privlaka-Otok-Komletinci. Vrijednost radova je 12,5 milijuna kuna (s PDV-om 15,6 milijuna kuna), a investicija je važna jer će stanovnici Grada Otoka, prigradskog naselja Komletinci te općina Stari Jankovci i Privlaka po završetku radova dobiti kvalitetnu pitku vodu iz Regionalnog vodovoda koji je jedino kvalitetno rješenje za vodoopskrbu naše županije. Navodeći izuzetnu važnost projekta Regionalnog vodovoda za ovu županiju je istaknuto kako trenutno dvije trećine stanovnika Vukovarsko-srijemske županije, njih oko 100.000, dobiva dovoljnu količinu i kvalitetnu pitku vodu iz Regionalnog vodovoda. Načelnik Darko Galić je istaknuo kako imaju spremnu projektnu dokumentaciju u vrijednosti 2 milijuna kuna za projekte, a neki od njih su: obnova Općinske zgrade, Narodne knjižnice i čitaonice za koju se čeka rezultati u okviru Mjere ruralnog razvoja 7.4, te projekt izgradnje Doma kulture. Napomenuo je kako je prije nekoliko dana potpisao ugovor u okviru Mjere ruralnog razvoja 7.2- projekt nerazvrstane ceste. Na sastanku se razgovaralo o demografskom stanju i o iseljavanju na području općine a i cijele županije, kao i o mjerama koje Općina poduzima kroz razne subvencije, naknade  kako bi to spriječila. Neke od njih su sufinanciranje dječjeg vrtića, naknada za novorođeno dijete, te ove godine Općina je učenicima financirala školske knjige i radne bilježnice…

 „Svi pripremljeni i planirani projekti su izuzetno važni jer će doprinijeti razvoju općine a time zaustavi odlazak s ovog područja i omogućiti bolji život stanovnika koji žive u njoj.“-rekao je župan Božo Galić.

Istakao je kako Županija, kao i dosada, stoji na raspolaganju da pomogne financijski a i u stručnom smislu u pripremi projekata preko Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije. Također iskazana je želja Općine za uključivanjem OPG-ova s područja općine u Agro-klaster d.o.o., kao i maksimalna podrška zaključcima/Deklaraciji Vukovarsko-srijemske županije vezane za drvni sektor, koja je jednoglasno usvojena na Županijskoj skupštini.