Župan Dekanić primio kanadskog veleposlanika Bowmana

Foto: VSŽ

Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj Alan Bowman posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju, a u Palači Srijem primio ga je župan Damir Dekanić sa suradnicima te ga upoznao sa bogatom poviješću županije, njenim gospodarskim, kulturno-turističkim potencijalima i područjima od strateškog interesa za Vukovarsko-srijemsku županiju.

„Vrlo sam sretan što sam danas u Vukovaru. Imao sam vrlo produktivan sastanak sa županom Vukovarsko-srijemske županije. Ovo je jedan od mojih prvih posjeta bilo gdje u Hrvatskoj od pojave COVID pandemije. Bilo mi je važno doći u Vukovar jer je to grad, županija koja je važna Kanađanima, kanadskim Hrvatima te je važna osobito ovih dana zbog značajnog ulaganja kanadske tvrtke Vermilion Energy koja se bavi proizvodnjom energije. Razgovarali smo i o brojnim drugim temama, kao što je suradnja na području kulture i cijelom nizu područja od obostranog interesa na kojima ljudi iz Kanade i ove regije mogu surađivati“, kazao je veleposlanik Bowman.

Župan Dekanić je izrazio zadovoljstvo posjetom veleposlanika Bowmana Vukovarsko-srijemskoj županiji te se osvrnuo na teme o kojima su razgovarali.

„Otvorili smo niz kvalitetnih tema, od političke povezanosti Kanade i Hrvatske do interesa kanadskih tvrtki za investiranje na našem području. Razgovarali smo o vrsti investicija koje se očekuju, zapošljavanju, angažiranju naših tvrtki na izvođenju radova u području istraživanja i eksploatacije ugljikovodika i plina na našem području. Razgovori su bili vrlo kvalitetni te smo dogovorili daljnje korake u cilju ubrzavanja procedura sukladno zakonu i propisima Republike Hrvatske, kako bi što prije krenuli u intenzivne radove te imali prve rezultate sljedeće godine“, rekao je župan Dekanić.