Održana 1. sjednica Gradskog vijeća Vukovara, na dnevnom redu preustroj gradske uprave za koji oporba tvrdi da je bespotreban i dodatno će koštati građane

Foto: Ivan Matić

Gradsko vijeće Vukovara sastalo se danas na prvoj sjednici nakon konstituiranja, a među točkama dnevnog reda jedna od zanimljivijih bila je ona o preustroju gradskih tijela odnosno odijela.

“Ovdje je riječ o manjim izmjena u samom ustrojstvu gradske uprave, odnosno adaptaciji sustava i manjim prilagodbama kako bi ta uprava još bolje funkcionirala u budućem razdoblju”, pojasnio je novinarima nakon aktualnog sata gradonačelnik Ivan Penava rekavši kako se nakon svakih izbora redi prilagodba sustava gradskog upravljanja, pa je tako slučaj i sa ovim preustrojem.

Protiv preustroja gradske uprave bio je HDZ jer će se time, kako smatra predsjednik Kluba vijećnika te stranke u Gradskom vijeću Nikola Mažar, ići u povećanje broja djelatnika, ali i povećanje troškova za rad gradske uprave.

“Smatramo kako je dosadašnja gradska uprava, koja je za sebe govorila kako je kvalitetna i efikasna, nepotrebno ušla u dodatne troškove. Ta su se sredstva mogla usmjeriti u ono što je ključno, prije svega gospodarske projekte te pomoć gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima”, kazao je Mažar.

Po njegovim riječima, pored sadašnjih osam, Vukovar će dobiti još dva pročelnička mjesta, a samim time i nove troškove za rad gradske uprave. “Preustroj gradske uprave građane će koštati 1,88 milijun kuna, a bruto plaće će se povećati za 1,2 milijun kuna”, naveo je Mažar.

 Raspravljalo se i rebalansu gradskog proračuna za koji je gradonačelnik Penava kazao kako je riječ o preraspodjeli s neznatnim promjenama u obimu trenutačnog proračuna za 2021. godinu, a usvojen je i niz izviješća.