Župan Dekanić primio iločke osnovnoškolce

Foto: VSŽ

Župan Vukovarsko -srijemske županije, Damir Dekanić, primio je danas u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru učenike trećeg razreda OŠ Julija Benešića iz Iloka koji su Županiju posjetili u sklopu kurikuluma obrazovnog predmeta Priroda i društvo.

“U trećem razredu obrađujemo sadržaje vezane za županiju i gospodarstvo ovog kraja, tako da je ovaj izlet organiziran u sklopu terenske nastave”, pojasnila je učiteljica Jarmila Mudroh i dodala da će učenici nakon upoznavanja sa županom Damirom Dekanićem izlet završiti u Osijeku.

A župan Vukovarsko -srijemske županije srdačno je dočekao, kako sam kaže, najdraže mu goste.

“Djeca su vrlo kritična i apsolutno iskrena pa mi je komunikacija s najmlađima jedna od najdražih”, rekao je Dekanić ocijenivši kako je važno djeci približiti funkcije poput one župana ili drugih dužnosnika koje ona uglavnom vide na dnevniku i čine im se apstraktnima.

“Važno je da vide kako je Županija jedna normalna institucija u kojoj rade obični ljudi, a to se najbolje osjeti kada se ovdje dođe, porazgovara s djelatnicima i protrči županijskim hodnicima”, istaknuo je župan Damir Dekanić.

Foto: VSŽ