Župan darivao potrebite u prigodni Uskrsa

Foto: vusz.hr

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić darovao je povodom uskršnjih blagdana ustanove i udruge koje skrbe o djeci bez roditelja, s posebnim potrebama i siromašnima. Prigodnim paketićima obradovao je korisnike Centra za rehabilitaciju Mala Terezija i štićenike Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima, te učenike OŠ Josipa Matoša u Vukovaru-jedine samostalne škole za učenike s posebnim potrebama i teškoćama u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Darovao je i osobe s mentalnom retardacijom i pridruženim smetnjama okupljenim u Društvu za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi Županja i članove Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar.

Donaciju potrebnim namirnicama župan Galić je uručio Caritasu vukovarskih i vinkovačkih  dekanata, koji će tu donaciju usmjeriti socijalno ugroženim obiteljima, a koji se njima obraćaju za pomoć.

Isto tako, donacija je otišla i socijalnim samoposlugama u Vukovaru i Vinkovcima te Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ Vinkovci, koja okuplja mnogočlane obitelji, Milosrdnim sestrama svetog Križa Vinkovci koje pomažu obiteljima u potrebi, te Humanitarnoj udruzi „Put mira“ Mirkovci kao i Udruzi sv. Bono Vukovar, za njihove korisnike, izvjestili su iz ureda župana.