Župan Božo Galić posjetom Gradištu upoznao se s tamošnjim razvojnim projektima

Foto: VSŽ

GRADIŠTE, Župan Božo Galić je danas zajedno sa suradnicima  posjetio Općinu Gradište gdje se sastao s općinskim načelnikom Srećkom Papcem koji ga je upoznao stanjem u toj Općini, izvjestili su iz županijske uprave dodajući kako se razgovaralo o nizu projekata koji se provode ili su u planu na području Gradišta.

Između ostalog, riječi je bilo o izgradnji druge faze infrastrukture u poslovnoj zoni “Ambarine” kao i spojnog voda kanalizacijskog sustava općine na pročistač otpadnih voda u Županji, mogućnostima iskorištenja novosagrađenih prostorija društvenog doma – dislokacija nekih fakulteta interesantnih za ovo područje, gradnji Doma kulture te mogućnostima pomoći gradištanskoj višečlanoj obitelji Adžamić u kojoj je čak 12 djece.

Načelnik Papac je izvijestio kako je u poduzetničkoj zoni Ambarine, koja je najveća zona u Županiji ukupne površine oko 54ha,  trenutno sedam proizvodnih objekata, te su tri u fazi izgradnje, među kojima i Drvno-tehnološki centar. Zaposleno je oko 300-350 ljudi. Istaknuo je kako je izgradnja Objekta za kulturu s pripadajućom multifunkcionalnom dvoranom jedan od prioritetnih projekata u Općini, kao i realizacija prijavljenog projekta izgradnje spojnog voda kanalizacijskog sustava općine na pročistač otpadnih voda u Županji.

Dogovoreno je kako će Općina i Županija što žurnije pomoći u rješavanju stambenog pitanja mnogobrojne obitelji Adžamić, koja trenutno živi u iznimno lošim uvjetima.

Foto: VSŽ

Župan Božo Galić je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom kao i dosadašnjim radom Općine i dodao kako će Županija i dalje podupirati projekte i aktivnosti Općine, navode iz Županije.

Nakon održanog radnog sastanka u Općini Gradište, župan Galić i načelnik Papac sa suradnicima obišli su novi Centar za djecu, odrasle i umirovljenike  u centru Gradišta u čijem će se prizemlju nalaziti dječji vrtić i prostorije za umirovljenike, dok će gornji dio biti namijenjen za različite društvene namjene kao i za aktivnosti udruga civilnog društva. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije – Program ruralnog razvoja ( Mjera 7.4.1.), ukupne vrijednosti  oko 7, 5 milijuna kuna.

Foto: VSŽ

Posjetili su i jednu od najuspješnijih tvrtki u kategoriji malih trgovačkih društava u Vukovarsko-srijemskoj županiji Multinorm d.o.o. koja se nalazi u Poslovnoj zoni Ambarine u Gradištu, a zapošljava oko 250 radnika te radove na izgradnji Drvno-tehnološkiog centra, vrijednog 25 milijuna kuna koji je jedan od strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije.