Zimska služba vukovarskog Komunalca spremna za zimu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pred predstojeću zimu na parkiralištu bivšega hotela Dunav gradska tvrtka Komunalac d.o.o. održala je tradicionalnu smotru zimske službe koja je spremna za sezonu 2019./2020.

„Za zimsku sezonu spremno je 14 vozila s 200 tona soli na skladištu te s 50 ljudi koji su na terenu i 50 koji prate vozila tijekom ophođenja. Kao i svake godine za vrijeme trajanja zimske sezone postoje 2 prioriteta. Prvenstveno se čiste prometnice na kojim prometuju autobusi te pristupi svim javnim objektima kao što su škole, bolnice, vjerski objekti, državne i lokalne institucije, a zatim sve ostale lokalne nerazvrstane prometnice“, rekao je direktor Komunalca Igor Štrangarević.

Ovom prilikom promovirana je i nagradna igra „Sigurno kroz zimu do zelenog proljeća“ u organizaciji Komunalca d.o.o. i tvrtke Autowill d.o.o. Naime, s ciljem promocije sigurnosti u prometu te zaštiti okoliša organizirana je nagradna igra za korisnike usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području grada Vukovara. Nagradna igra traje za vrijeme zimskog razdoblja, dok će se izvlačenje dobitnika gdje je glavna nagrada električni skuter, održati 15. travnja 2019. godine.

„Kao što vidimo, zimska služba spremnija je nego ikad. S ponosom i zadovoljstvom smo prošetali parkiralištem hotela Dunav i pogledali mehanizaciju s kojom raspolaže gradska tvrtka Komunalac s operativom koja je stvorena tijekom posljednjih 5 godina. Ovo je doista jedna mehanizacija koja je ponos grada Vukovara, a svaka tvrtka bi bila ponosna na ovakav vozni park. U dugotrajnu imovinu ove gradske tvrtke uloženo je 20 milijuna kuna, a samo 2019. godine uloženo je 6 milijuna kuna“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Komunalac danas zapošljava ukupno 247 radnika ili 50-ak više nego kada je Štrangarević preuzeo vođenje ove tvrtke. Rastu i prihodi pa je tako Komunalac već u rujnu ove godine prestigao prihode iz 2018. godine što sve govori da je pred tvrtkom rekordna godina.

„U proteklih 5 godina u stvaranje kvalitetnije tvrtke uložili smo 20 milijuna kuna. Od toga smo 17 milijuna kuna uložili u nabavku vozila i opreme. Za potrebe predstavljanja zimske službe izložili smo 40 vozila ali imamo osim njih i još 27 drugih vozila. Ukupno raspolažemo s oko 70-ak vozila“, rekao je Štrangarević.