Državljaninu BiH oduzeli mobitel i nanijeli mu teške tjelesne ozljede

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u četvrtak, 22. rujna 2022. godine, u Ostrovu provaljeno u trgovinu mješovite robe odakle su odnijeti piće i novčani polog te je na mjestu događaja proveden očevid, a policijski službenici su identificirali i doveli u sumnju kao počinitelje tog delikta, 18-godišnjaka i maloljetnika.

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da su obojica provalili u tu trgovinu i oštetili 50-godišnju vlasnicu tog tržnog obrta a da su prethodno neovlašteno uporabili tuđi osobni automobil  te će protiv 18-godišnjaka i prema maloljetniku biti nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kaznena djela Teška krađa i Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“, navode iz policije.

Dodaju i kako je preko vikenda, 23./24. rujna u Vukovaru, u ulici Josipa Jurja Strossmayera iščupana i oštećena informativna ploča s porukama o pozitivnom društvenom životu. Policijski službenici su na mjestu događaja utvrdili činjenice o tom događaju te će se provesti izvidi. Ovlaštena osoba udruge koja je istaknula ploču će dostaviti odštetni zahtjev, a policijski službenici će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

Policijski službenici su, 24. rujna oko 22,45 sati u Vođincima tijekom nadzora i kontrole prometa, zaustavili 27-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka dok mu je suvozač bio 21-godišnjak, pri čemu su kod suvozača pronašli i oduzeli 24,44 grama marihuane. Provodeći daljnje mjere kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 25. rujna, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, proveli pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija u Ivankovu kojima se koristi 21-godišnjak te su pronašli 2501,44 grama marihuane.  Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama osumnjičeni 21-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policijski službenici su 22. rujna, oko 21 sat, u Vinkovcima tijekom redovne kontrole prometa zaustavili 18-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka pri čemu su mu pronašli i oduzeli oko 91,07 grama droge marihuane. Protiv osumnjičenog 18-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici ove Uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjem i 42-godišnjim Vukovarcima zbog sumnje da su na štetu 19-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji boravi u Vukovaru, 30-godišnjak počinio kaznena djela Protupravna naplata i Teška tjelesna ozljeda, a 42-godišnjak sumnjičimo za kazneno djelo Protupravne naplate.

„U subotu, 24. rujna, u poslijepodnevnim satima osumnjičenici su u Vukovaru od 18-godišnjeg stranca zatražili novčani iznos, a kako im ga nije dao, nanijeli su mu teške tjelesne ozljede te mu oduzeli mobitel, nakon čega su ga ostavili te napustili mjesto događaja. Policijski službenici su tijekom provedenih izvida pronašli 30-godišnkaka i 42-godišnjaka, kriminalistički ih istražili te privremeno oduzeli prijeporni mobitel, nakon čega su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske“, stoji u priopćenju policije.