Sve je spremno za održavanje 2. Mammothfesta u Mohovu – pozvani su svi na dobru zabavu

Foto: Udruga Dolina mamuta

MOHOVO, U organizaciji Udruge Dolina mamuta u petak i subotu, 7. i 8. listopada, u iločkom prigradskom naselju Mohovo održava se 2. po redu Mammoth fest.

„Tijekom dva dana organizirali smo niz sadržaja namijenjenih mještanima Mohova ali i svim drugim posjetiteljima. Već sada imamo najave dolaska građana ne samo iz cijele Hrvatske nego i iz Srbije i BiH. Želimo popularizirati Mohovo kao naselje gdje živimo ali i napraviti nešto kako bi ovdje ostali živjeti mladi. Trenutno Mohovo broji nešto više od 150 stanovnika“, kaže predsjednik Udruge Dolina mamuta Goran Popović.

Među tih aktivnostima biti će niz radionica za djecu koje će imati ekološki predznak pa će tako vidjeti i kako je se pravio ćerpić od kojega su nekada zidane kuće. U subotu organiziraju izložbu u sklopu koje će biti izloženi neki od pronađenih fosila među kojima će biti i pronađeni zubi mamuta. Biti će postavljeni i panoi sa tekstom koji će pojasniti te nalaze i na kojima će se moći pročitati više o životinjama koje su nekada obitavale na ovim prostorima. I jedan i drugi dan festivala završavaju s koncertima.

Program počinje u petak, 7. listopada, s početkom u 16 sati kada započinju razne radionice za djecu. Prvi dan festivala završava koncertom Dalibora Greksa. Program drugoga dana festivala započinje u 12:30 sati kada će biti otvorena izložba fosila povodom deset godina od kako su pronašli prvi mamutski zub. U 14:00 sati započinje program nazvan Bajkopričalica u okviru kojega će Sandra Vukoja najmlađima pričati bajke. U 15:00 sati počinju nove radionice za djecu dok je za 15:00 sati najavljena predstava iznenađenja. U 17:00 sati je nova dječja radionica – Oslikavanje povijesnih motiva – dok je za 19:30 sati najavljen Mammothfest kotlić, odnosno podjela čobanca. Za 20:30 sati najavljen je koncert Ivana Štivića i Tamburaškog sastava Begeš.

Pred 2. Mammothfest postavljen je i mamut izrađen u prirodnoj veličini od čvrstog materijala koji je postavljen u središtu selu. Organizator 2. Mammothfesta je Udruga Dolina mamuta dok je Grad Ilok suorganizator.